perjantai 11. tammikuuta 2008

Koska olet viimeksi kirjoittamut kirjeen?

Näin sähköpostin aikaan, koneiden ja laitteiden vyöryvänä aikakautena, pohdin ajan kulkua ja sitä muutosta, mikä on juuri nyt käynnissä. Miten vanhat kirjeet ja kortit vähenevät, miten ainutkertaisuus häviää..

Muistan kun nuorena kirjoitin kirjeitä. Muistatteko? Kirjeen saaminen kesti noin viikon ja vastaaminen toisen mokoman, se odotus, kärsivällisyys rakkaus johonkin käsinkosketeltavaan, johonkin joku on uhrannut aikaansa ja vaivaansa ja joka voi säilyä vuosikymmeniä..

Sähköpostista puuttuu se persoonallinen ote, vaikka onhan sitäkin mukava saada.

Vastauksena otsikon kysymykseen, olisiko 2001 kun viimeksi kirjoitin. =(

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noin se menee..

sähköpostia, messengerviestejä, chattailyä.. kaikkea vaan nopeasti, ajattelmatontakin tekstiä, tulee vaan nykyään paljon suollettua..

puuttuu ihmisten väliltä kärsivällisyys, sanojen painoarvo..

odottaminen..

sitoutuminen.. tila.. merkitys sanoille, että ne jotain tarkoittavat?

hyvä teksti.. tuota paljon itsekin ajatellut - kirjeet alkavat kohta olla keräilyharvinaisuuksia.. enkä tosiaan itsekään enää muista, koska viimeksi oikean kirjeen kirjoitin - ja sen myös postitin ;)

saga..

Anonyymi kirjoitti...

Voi, minulta syntyy kirje tämän tästä! Viikonloppuna taisin värkätä useammankin kirjeen! Aloitin kirjeenvaihdon kun opin kirjoittamaan ja eilen tyttäreni kysyi, että montako kirjeystävää minulla on...en ole ikinä edes laskenut, mutta paljon!

Anonyymi kirjoitti...

Niin surullista kyllä, mutta itse en kai ole koskaan kenenkään kanssa kirjeitä kirjoitellut, haluaisin kyllä.

DarkBlueWorld kirjoitti...

Joistakin asioista on liian kauan.
Focus on the good times. =)